top of page

A személyiségzavarok pszichodinamikus pszichoterápiája

Áttétel fókuszú pszichoterápia, TFP

képzés

a Semmelweis Egyetemen és az Európai Pszichoterápiás Szövetségnél akkreditált képzés indul a 2024/2025-ös tanévben

A módszer kidolgozása az Otto F. Kernberg által vezetett munkacsoporthoz fűződik. Strukturális zavarok, ezen belül is kiemelten a borderline személyiségzavar, nárcisztikus személyiségzavar kezelésére kifejlesztett pszichoterápiás módszer.
Célja nem egyszerűen a tünetek kezelése, hanem a páciens személyiségének és életminőségének megváltoztatása.
A képzés gyakorlat-orientált, kifejezetten a fenti betegségek jellegzetes kezelési nehézségeit emeli fókuszba, az elméleti ismeretek mellett praktikus, a terápia vezetéséhez szükséges tudást kínál. Emellett szupervíziót biztosít, és a már gyakorló szakemberek számára is újszerű szaktudást, valamint nemzetközi tanúsítványt ad.
A TFP Intézet München és az ISTFP a képzést elismeri, ennek elvégzéséről tanúsítványt  ad.  
A képzés az OFTEX rendszerben akkreditált.


A képzés elméleti részből és szupervízióból áll.
Elméleti rész
: Az elméleti rész első évben 4, második évben 4, péntek délutántól szombat estig tartó blokkban történik és magyar illetve német nyelven, tolmácsolással folyik. (Tehát két év alatt összesen nyolc blokkban zajlik a képzés.)
Kiképzők: A képzésben a müncheni, New York-i és a bécsi TFP Intézet munkatársai vesznek részt, ők tartják az elméleti képzést és a skype-szupervíziót. 
Jelenleg 5 kiképzővel dolgozunk: Corinna Wernz és Mathias Lohmer  a Müncheni TFP intézet kiképzői, Bernhard Brömmel és George Brownstone, a bécsi TFP Intézet munkatársai,  Lendvay Judit a New York-i TFP Intézet kiképzője.


Szupervízió: Az elméleti oktatással párhuzamosan a kiképzők vezetésével skype-szupervízió is zajlik. Ez hat fős kiscsoportokban történik.

 

A képzés helyszíne: Semmelweis Egyetem, Rehabilitációs Klinika, Pszichoterápiás Osztály - Tündérhegy
A képzésben évente új évfolyamokat indítunk.

A részletekről a Tündérhegy honlapján, illetve a http://tfp-group-budapest.hu/ oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. 

Legközelebbi képzés: 2024-benindul.
A jelentkezés határideje: még nincs meghatározva. A jelentkezéseket a jelentkezés sorrendjében fogadjuk el, a csoport létszáma ugyanis korlátozott.  

Jelentkezés: milakpiroskamarta@gmail.com
 

 
bottom of page